MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Mimo że zawierają sporą ilość węglowodanów (5,3 g na 100 g)...
fot. ZdjęcieIris2021/Getty Images

Dlaczego warto jeść maliny? To świetny przysmak dla osób na diecie i cukrzyków. Włącz maliny do menu, a twój organizm Ci za to podziękuje

Nie podnoszą w gwałtowny sposób stężenia cukru we krwi

Mimo że zawierają sporą ilość węglowodanów (5,3 g na 100 g) mają niski indeks glikemiczny, który wynosi tylko 25. Dzięki temu osoby z cukrzycą, stanem przedcukrzycowym lub insulinoopornością mogą bezpiecznie spożywać umiarkowane ilości tych owoców bez ryzyka nagłej hiperglikemii, czyli tzw. przecukrzenia.

Zobacz również

Przedsiębiorca z doświadczeniem samorządowym nowy zastępcą wójta na Pomorzu

NOWE
Przedsiębiorca z doświadczeniem samorządowym nowy zastępcą wójta na Pomorzu

Złote Gody Państwa Teresy i Jana Czeszun z gminy Barwice [ZDJĘCIA]

Złote Gody Państwa Teresy i Jana Czeszun z gminy Barwice [ZDJĘCIA]

Polecamy

Do Wielkopolski mogą dziś zajrzeć burze

Do Wielkopolski mogą dziś zajrzeć burze

Mistrzowie Motoryzacji. Gala finałowa plebiscytu Polska Press Grupy 22 czerwca

Mistrzowie Motoryzacji. Gala finałowa plebiscytu Polska Press Grupy 22 czerwca

Przegląd tygodnia od 9.06 w Słupcy

Przegląd tygodnia od 9.06 w Słupcy