MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Żółty ser coraz rzadziej jest wytwarzany w tradycyjny sposób...
fot. Boy_Anupong/Getty Images

Najgorsze dodatki do kanapki. Te składniki sprawią, że posiłek z pieczywem będzie niezdrowy i tuczący. Czym je zastąpić?

Najgorsze dodatki do kanapki. Żółty ser

Żółty ser coraz rzadziej jest wytwarzany w tradycyjny sposób z wykorzystaniem fermentacji, wiele rodzajów na rynku to produkty seropodobne i/lub zawierające liczne dodatki do żywności. Warto wystrzegać się zwłaszcza sera topionego i formowanych plasterków sera pakowanych pojedynczo w folię. Lepiej już wybrać prawdziwy ser żółty w mniejszej ilości, bo jest zdrowy, albo ser żółty light, który powstaje naturalnie z odtłuszczonego mleka. Polecane są także chudsze odmiany sera feta czy twarogu. Mało tłuszczu ma wegański „ser” z mleczka sojowego, czyli tofu.

Zobacz również

Iga Świątek i Steve Carell: Niezwykłe Spotkanie na Wimbledonie

Iga Świątek i Steve Carell: Niezwykłe Spotkanie na Wimbledonie

Festiwal Orkiestr Dętych 2024 w Świeciu. Tak było na Dużym Rynku. Zobacz zdjęcia

Festiwal Orkiestr Dętych 2024 w Świeciu. Tak było na Dużym Rynku. Zobacz zdjęcia

Polecamy

Poznaliśmy Miss Polonia Naszemiasto.pl 2024. Która z kandydatek wygrała?

Poznaliśmy Miss Polonia Naszemiasto.pl 2024. Która z kandydatek wygrała?

9 wskazówek, jak ochłodzić psa w gorący dzień. Stosuje je, a twój pupil będzie zdrowy

O TYM SIĘ MÓWI
9 wskazówek, jak ochłodzić psa w gorący dzień. Stosuje je, a twój pupil będzie zdrowy

Tego boją się Polacy. Zobacz raport dotyczący naszych lęków

Tego boją się Polacy. Zobacz raport dotyczący naszych lęków